Dressuurstal Bart Bax

Over Mij

Ik ben op 1 maart 1974 geboren in Luyksgestel. Na de lagere school heb ik de opleidingen van de Lagere en Middelbare agrarische school gevolgd en succesvol afgerond in '94. Op instructeurs gebied heb ik de 3 fasen van de ORUN doorlopen in '92,'93 en '94 in Ermelo.

Verder ben ik sinds de oprichting van het KNHS talentenplan betrokken als regiotrainer bij de selecte groep van het KNHS Trainersplatform. Tevens ben ik instructeur bij de KNHS van de Hoger kader opleiding Niveau 3 en 4 en later Coach niveau 5.

Daarnaast ben ik ook bevoegd jurylid om dressuur te jureren tot en met de klasse Lichte Tour alsmede kür op muziek.

Verder heb ik zitting in de examencommissie van de ORUN Hoger Kader Opleidingen. Ben verbonden als instructeur voor de sportopleiding bij het AERES MBO in Barneveld. Vanaf 1 januari 2017 ben ik Inspecteur van de regio Gelderland bij het KWPN en lid van de herkeuringscommissie bij het KFPS.

Na een succesvolle pony carrière waarin de eerste internationale ervaringen werden opgedaan werd de overstap gemaakt naar de paarden en werd de overgang gemaakt naar de SUBTOP. Op dit niveau kon ik samen met Krawall ook veel ervaring opdoen wat resulteerde in één keer kampioen en meerdere top klasseringen in de klasse ZZ-licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Daarna werd de overstap gemaakt naar de Grand Prix, waarin ik werd opgenomen in het B kader Senioren dressuur. Dit maakte het mogelijk om meerdere internationale wedstrijden te rijden. Daar werden in de lichte en zware tour ook overwinningen geboekt zoals 's Hertogen Bosch, Maastricht, Mechelen (B) en Aarhus (DEN). In het jaar 2006-2007 hebben we mee gedaan aan de wereldbeker wedstrijden in o.a. Aarhus(DEN), Neumunster(D), Amsterdam, Maastricht en Frankfurt(D).

Daarna kwamen er meerdere succesvolle paarden die goed mee draaiden op nationale en internationale wedstrijden. Zo werd ik met Orion (v. TCN Partout) uitgezonden naar het WK in Verder, werd hij reservekampioen in het Z2 en ZZ-Licht en won ook de ZZGP-Cup in het ZZ-Zwaar en meerdere Lichte Tour wedstrijden. 
De KWPN goedgekeurde hengst Olivi boekte meerdere successen onder Bart, waaronder KNHS kampioen in de klasse Z2, een 4e plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in de Klasse ZZ-Licht en een 3e plaats tijdens de ZZGP-Cup in de klasse ZZ-Zwaar. Olivi werd uitgebracht op lichte tour niveau en had meerdere nationale en internationale successen voordat hij werd verkocht naar Frankrijk. Ik heb ondertussen meerdere paarden afgericht en uitgebracht op Grand Prix niveau waaronder: Krawall, Orion, Olivi, Yk Sybren P en SLI Adagio en op Lichte Tour niveau onder andere de paarden: Rovigo, Taranto, Vanessa, Unicum en Universeel.

Op dit moment ben ik meerdere talentvolle jonge paarden aan het africhten voor de nationale wedstrijdsport, geef ik les op mijn accommodatie in Ede en verzorg ik clinics door heel het land.