Dressuurstal Bart Bax

Over Ons

Ik ben op 1 maart 1974 geboren in Luyksgestel. Na de lagere school heb ik de opleidingen van de Lagere en Middelbare agrarische school gevolgd en succesvol afgerond in '94. Op instructeurs gebied heb ik de 3 fasen van de ORUN doorlopen in '92,'93 en '94 in Ermelo.

Verder ben ik sinds de oprichting van het KNHS talentenplan betrokken als regiotrainer bij de selecte groep van het KNHS Trainersplatform. Tevens ben ik instructeur bij de KNHS van de Hoger kader opleiding Niveau 3 en 4 en later Coach niveau 5.

Daarnaast ben ik ook bevoegd jurylid om dressuur te jureren tot en met de klasse Zware Tour alsmede kür op muziek.

Verder heb ik zitting in de examencommissie van de ORUN Hoger Kader Opleidingen. Ben verbonden als instructeur voor de sportopleiding bij het AERES MBO in Barneveld. 

Vanaf 1 januari 2017 t/m 2020 ben ik Inspecteur van de regio Gelderland en vanaf 2021 van de regio Noord Brabant bij het KWPN. Naast het KWPN, ben ik ook lid van de herkeuringscommissie van de Friese hengsten bij het KFPS. 

Daarnaast train en begeleid ik ook veel jeugdruiters via het Hippische Trainings Centrum (HTC) Nederland en en het KNHS Talentenplan. 

Na een succesvolle pony carrière waarin de eerste internationale ervaringen werden opgedaan, werd de overstap gemaakt naar de paarden en werd later de overgang gemaakt naar de SUBTOP.
Op dit niveau heb ik samen met Krawall veel ervaring opgedaan, wat resulteerde in één keer kampioen en meerdere top klasseringen in de klasse ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.
Hierna volgde de overstap naar de Grand Prix, waarin we werden opgenomen in het B-kader Senioren dressuur. 
Dit gaf de mogelijkheid om meerdere internationale wedstrijden te rijden. Hierin werden in zowel de Lichte Tour als Zware Tour meerdere overwinningen geboekt, waaronder: 's Hertogen Bosch, Maastricht, Mechelen (B) en Aarhus (DEN).
In het jaar 2006/2007 hebben we meerdere wereldbeker wedstrijden gereden in o.a.: Aarhus (DEN), Neumunster (D), Amsterdam, Maastricht en Frankfurt (D).

Daarna kwamen er meerdere succesvolle paarden die goed mee draaiden op nationale en internationale wedstrijden.
Zo werd ik met Orion (v. TCN Partout) uitgezonden naar het WK in Verden, werd hij reservekampioen in het Z2 en ZZ-Licht en won ook de ZZGP-Cup in het ZZ-Zwaar en meerdere Lichte Tour wedstrijden. 

Ook met de KWPN GGK hengst Olivi boekte ik meerdere successen, waaronder: KNHS kampioen in de klasse Z2, een 4e plaats tijdens het NK ZZ-Licht en een 3e plaats tijdens de ZZGP-Cup in het ZZ-Zwaar. 
Hierna heb ik Olivi uitgebracht op Lichte Tour niveau en had meerdere nationale en internationale successen, waarna hij werd verkocht na Frankrijk.

Naast Krawall en Olivi heb ik meerdere paarden afgericht t/m Grand Prix niveau, waaronder: Orion, Yk Sybren P, SLI Adagio, Rovigo, Taranto, Vanessa, Unicum en Universeel.

Op dit moment ben ik meerdere talentvolle jonge paarden aan het africhten voor de nationale wedstrijdsport, geef ik les op mijn accommodatie in Ede en verzorg ik clinics door heel het land.